Værbestandig

AluColour® PVDF ORBIS 75 skal kjennetegnes av Umiskjennelig Kvalitet, og skal kunne formes og knekkes slik det forventes av en moderne fasadeplate, uten at det forringer produktets egenskaper. AluColour® PVDF ORBIS 75 vil bevare en uniform, intakt og tiltalende overflatefinish over lang tid. Som standard er den lakkert med PVDF Kynar 500 2-lags lakk ref. EN 1396, som gir utmerket korrosjonsbestandighet. Denne lakken gir i tillegg enestående UV-, farge- og glansbestandighet kombinert med svært gode knekkeegenskaper. I særdeles krevende miljøer kan AluColour® PVDF ORBIS 75 også leveres med PVDF Kynar 500 3-lags eller 4-lags lakk for ekstra beskyttelse. I prosjekter hvor man ønsker ekstra høy glans i lakken vil AluColour® PVDF ORBIS 75 kombineres med et Lumiflon- eller et FEVE-sjikt for å gi optimal refleksjonsgrad.

Vekt-styrke ratio

AluColour® PVDF ORBIS 75 har en egenvekt på 2,7 kg/dm3, 1/3 del av egenvekten på stål. Samtidig har den god styrke (EN AW-3005-H46 (AlMn1Mg0,5) ref. EN 485-2), hvilket gir den klare fordeler i applikasjoner der man ønsker å oppnå en energigevinst eller miljøgevinst sammenlignet med andre tyngre materialer. Vektbesparelse er essensielt for alle bransjer og applikasjoner i dag, i så henseende vil AluColour® PVDF ORBIS 75 være et hensiktsmessig valg.

Bearbeiding, knekking og formbarhet

Uansett om applikasjonen er kassetter, paneler, beslag, plane plater eller andre generelle industriapplikasjoner, er AluColour® PVDF ORBIS 75 velegnet til dette. AluColour® PVDF ORBIS 75 kan enkelt bearbeides til konkave eller konvekse former, hjørner, avslutninger, bekle søyler og andre detaljer.

Avhengig av platens tykkelse kan AluColour® PVDF ORBIS 75 knekkes til 1-1,5T ved 90° knekking, hvilket gir rom for utfoldelse og kreativitet. Til prosjekter kan AluColour® PVDF ORBIS 75 også leveres i falsbar kvalitet, EN AW-3005-H41, med knekketoleranse OT.

Farger og Finisher

AluColour® PVDF ORBIS 75 kan leveres i hele RAL-spekteret. Plater og coil leveres både som 1-sidig lakkert, da med PVDF-lakk, og som 2-sidig lakkert, med begge sider med PVDF-lakk. 2-sidig lakkert kombinerer 2 forskjellige RAL-farger. PVDF Kynar 500 2-lags lakker har standard glans 30 % (Halv Matt). Mulighetene er nesten grenseløse hvis kvantumet er tilstrekkelig, alt fra METALLIC, SPARKLING, KAMELEON-finisher som skifter farge på lysvinkel, ANODIZED LOOK, METALS, CONCRETE, STONE, WOOD og Struktur-lakker kan leveres.

Miljø og Bærekraft

AluColour® PVDF ORBIS 75 er bokstavelig talt kortreist Aluminium, utviklet i samarbeid med vår hovedleverandør for lakkert Aluminium, Speira AS (tidligere Hydro Aluminium Rolled Products AS) i Holmestrand, og er 100 % Norsk. Alt fra råvaren, fremstilling av legert Aluminium coil, til overflatebehandling og lakkering, utføres i Norge. AluColour® PVDF ORBIS 75 er produsert gjennom en miljøvennlig coil coating process, der all lakk og smøremidler er bearbeidet i en lukket material syklus. Alle løsemidler frasortert prosessen, blir forbrent og tilført tilbake i prosessen. Fargepigmentene som benyttes er ikke giftige. I tillegg har AluColour® PVDF ORBIS 75, og Aluminium for øvrig, høy grad av resirkulerbarhet, der over 95 % av metallet gjenvinnes i prosessen. Metallet kan gjenvinnes utallige ganger uten at materialet forringes. Sekundær Aluminium, resirkulert og gjenvunnet Aluminium, trenger kun 5 % av den energien som behøves ved fremstilling av primær aluminium (EAA–Sustainability of Aluminium in Buildings, 2009). I dag resirkuleres og gjenvinnes opp imot 95 % av all Aluminium som inngår i bygg og fasader i Europa (The Delft Report, 2004). Dette genererer i sum store energibesparelser og reduksjon i CO2-utslipp som kommer samfunnet til gode. Aluminiumindustrien har de seneste 30 årene gjennomført betydelige reduksjoner i energiforbruk og CO2-utslipp, og vil fortsette i denne trenden fremover.

Resirkulert Aluminium

AluColour® PVDF ORBIS 75 garanterer min. 75% Resirkulert Aluminium i henhold til EN ISO 14021:2016, og er en vesentlig bidragsfaktor til at materialet har et lavt klimaavtrykk. Disse dataene og tallverdiene er dog verdiløse om man ikke har verifiserbar dokumentasjon som understøtter dette. AluColour® PVDF ORBIS 75 er kvalitetssikret og verifisert av profesjonell tredje part, DNV. DNV verifiserer systemet, prosessen og produktet, herunder andel Resirkulert Aluminium.

Usedvanlig lavt klimaavtrykk

AluColour® PVDF ORBIS 75 har et usedvanlig lavt klimaavtrykk på 2,65 kg CO2e/kg, som underbygges av EPD & DNV Verification Statement, nøkkeldokumentasjon som verifiserer dataene. Dette gjør at vi med 100 % trygghet kan si at AluColour® PVDF ORBIS 75 er et miljøvennlig produkt med et veldig lavt klimaavtrykk, som åpenbart vil bidra med å redusere CO2-utslipp fremfor andre produkter.

AluColour ORBIS 75_logo stor

Vårt nettsted bruker cookies. Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her