Vekt-styrke ratio
AluColour® PVDF har en egenvekt på 2,7 kg/dm3, 1/3 del av egenvekten på stål. Samtidig har den en relativt god styrke (se Tekniske data), hvilket gir den klare fordeler i applikasjoner der man en ønsker å oppnå en energigevinst eller miljøgevinst sammenlignet med andre tyngre materialer. Vektbesparelse er essensielt for alle bransjer og applikasjoner i dag, i så henseende vil AluColour® PVDF være et hensiktsmessig valg.

Bearbeiding, knekking og formbarhet
Uansett om applikasjonen er kassetter, paneler, beslag, plane plater eller andre generelle industriapplikasjoner, er AluColour® PVDF velegnet til dette. AluColour® PVDF kan enkelt bearbeides til konkave eller konvekse former, hjørner, avslutninger, bekle søyler og andre detaljer.
Avhengig av platens tykkelse kan AluColour® PVDF knekkes til 1-1,5T ved 90° knekking, hvilket gir rom for utfoldelse og kreativitet. Til prosjekter kan AluColour® PVDF også leveres i falsbar kvalitet, EN AW-3005-H41, med knekketoleranse OT.
AluColour® PVDF kan drilles, freses, stanses, perforeres og bøyes, utenat materialet eller lakken forringes nevneverdig.

Mangfold
AluColour® PVDF lagerføres i 8 forskjellige RAL-farger (se Tekniske data). Plater og coil leveres både som 1-sidig lakkert, da med PVDF lakk, og som 2-sidig lakkert, da med 1-side PVDF lakk og 1-side SuperPolyester (HDPE) lakk. 2-sidig lakkert kombinerer 2 forskjellige RAL-farger. På forespørsel og til større prosjekter kan AluColour® PVDF leveres med andre RAL-farger og spesialfinisher. Alt fra metallic og glimmereffekter til spesiallakker som skifter farge på lysvinkel. Er kvantumet stort nok er mulighetene tilstede. Lagerførte dimensjoner og tykkelser på plater og coil er spesifisert i databladet. FIX-bredder og FIX-lengder kan leveres til prosjekter, dersom kvantumet er stort nok.

Værbestandighet
Ubehandlet blank aluminium (Mill Finish) er i legeringene tilhørende 1000-, 3000-, 5000- og 6000-serien relativt vær- og korrosjonsbestandige i seg selv. Avhengig av miljø, vær og vind samt applikasjon, vil den ubehandlede aluminiumoverflaten over tid skifte karakter, fra blank til grå matt, gjennom å danne et tynt oksidsjikt som beskytter aluminiumen mot vær og vind. Denne prosessen er nødvendigvis ikke uniform, og i noens øyner forringer den metallets dekorative aspekt. AluColour® PVDF vil bevare en uniform, intakt og tiltalende overflatefinish over lang tid. Den leveres som standard med PVDF Kynar 500 2-lags lakk, hvilket gir betydelig økt bestandighet mot vær og vind og korrosjon. Denne lakken har utmerket UV-, farge- og glansbestandighet, noe som gjør den svært godt egnet til arkitektoniske formål. På forespørsel eller til prosjekter der miljøet byr på ekstreme utfordringer, kan AluColour® PVDF leveres med PVDF Kynar 500 3-lags eller 4-lags lakk for ytterligere værbestandighet.

Miljøvennlig
AluColour® PVDF er produsert gjennom en miljøvennlig coil coating process, der all lakk og smøremidler er bearbeidet i en lukket material syklus. Alle løsemidler frasortert prosessen, blir forbrent og tilført tilbake i prosessen. Fargepigmentene som benyttes er ikke giftige. I tillegg har AluColour® PVDF, og aluminium for øvrig, høy grad av resirkulerbarhet, der over 95 % av metallet gjenvinnes i prosessen. Metallet kan gjenvinnes utallige ganger uten at materialet forringes. Sekundær aluminium, resirkulert og gjenvunnet aluminium, trenger kun 5 % av den energien som behøves ved fremstilling av primær aluminium (EAA–Sustainability of Aluminium in Buildings, 2009). I dag resirkuleres og gjenvinnes opp i mot 95 % av all aluminium som inngår i bygg og fasader i Europa (The Delft Report, 2004). Dette genererer i sum store energibesparelser og reduksjon i CO2-utslipp som kommer samfunnet til gode. Aluminiumindustrien har de seneste 30 årene gjennomført betydelige reduksjoner i energiforbruk og CO2-utslipp, og forsetter i denne trenden fremover. Ved spesielle prosjekter der dette er påkrevet, kan AluColour® PVDF bli produsert basert på resirkulert aluminium, og dokumentasjon fremlegges.

Fordeler
• Mangfold av farger og finisher
• Korrosjonsbestandig
• Vekt/styrke ratio
• Formbar
• Bearbeidingsvennlig
• Varig
• Lave livsløpskostnader
• Ikke brennbar – ref. EN 13501
• 100 % resirkulerbar

Astrup Goes Green_2023

Vårt nettsted bruker cookies. Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her