EN AW 6082 Kombinasjonen styrke, sveisbarhet, maskinerbarhet og korrosjonsmotstand gjør Aluminium EN AW 6082 til en allsidig legering som benyttes i en rekke applikasjoner. Den er mye brukt i forbindelse med skipsbygging og til offshore relaterte konstruksjoner. Legeringen er tilgjengelig som valsede plater og ekstruderte profiler.

EN AW-6060  Egner seg for ekstrudering av komplekse former og er mye brukt i forbindelse med kundetilpassede profiler. Har ikke like god styrke som legering EN AW-6082 og benyttes der kravet til styrke ikke er liker høyt.  Egner seg meget godt til eloksering. Legeringen er tilgjengelig som ekstruderte profiler.

EN AW-7075  Best kjent for høy styrke. Mye brukt i forbindelse med fly og andre konstruksjoner hvor det er krav til høy styrke og lav vekt. Den er god å maskinere, men har mindre god korrosjonsbestandighet. Legeringen er tilgjengelig som valsede plater og ekstrudert bolt.

EN AW-2007  En såkalt automatlegering som egner seg meget godt i dreiebenken. Velges gjerne der det er krav til høy styrke god maskinerbarhet. Legeringen har lav korrosjonsbestandighet, men dette kan forbedres gjennom beskyttelses anodisering av sluttproduktet. Legeringen er tilgjengelig som ekstrudert bolt.

EN AW-2011  Egner seg meget godt til maskinering. Veldig små spon gjør dette til en utmerket legering i forbindelse med sponbearbeiding. Høye mekaniske egenskaper, men noe lavere enn legering EN AW-2007. Lav korrosjonsbestandighet, men dette kan forbedres gjennom beskyttelses anodisering av sluttproduktet. Legeringen er tilgjengelig som ekstrudert bolt.

EN-AW 6026 Passer ypperlig i høyhastighets dreiebenker. Legeringen har noen høyere mekaniske egenskaper enn EN AW 6082 og kan i mange tilfeller være et alternativ til denne legeringen. Legeringen tilfredsstiller 2002/95/CE (RoHS) og 2000/53/CE (ELV)

EN AW 2024 Legering med høye mekaniske egenskaper og utmerkede egenskaper i forhold til utmattingsfasthet. Legeringen benyttes blant annet til flyindustrien, forsvarsindustrien, til bolter og skruer

Datablad EN AW-6082
Datablad EN AW-6060
Datablad EN AW-7075
Datablad EN AW-2007
Datablad EN AW-2011

Vårt nettsted bruker cookies. Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her