Seier i Iditarod_4

Vi leverte materialer til vinner-sleden i Iditarod

23.03.2020

Vi gratulerer med norsk seier i verdens lengste hundeløp!

Årets store sensasjon i verdens lengste hundeløp (1450 km fra Anchorage til Nome) var nordmannen Thomas Wærner som vant Iditarodløpet i Alaska. Tidligere Iditarodvinnere har flere ganger blitt kåret til USAs beste idrettsutøvere, så det å ta hjem seieren i Iditarod på bortebane er selvsagt en kjempeprestasjon. For sin seier i Iditarod får Wærner 51.000$ og en ny Dodge RAM pickup. Vi gratulerer Thomas med seieren!

Med seg på ferden hadde han selvsagt sine 14 beste hunder og en Skonk-slede bygget 80% med materialer fra Astrup AS. Der det tradisjonelt er vanlig å bygge sleder i tre, og surre disse sammen med tynt tauverk, er nå gammeldagse materialer byttet ut med polyetylenplast og aluminium. Slik er fleksibiliteten en slik slede trenger for ikke å brytes i stykker over tusenvis av kilometere over ujevnt terreng, flyttet fra tausurringene og ut i delene sledene bygges med.

At en god aluminiumprofil er 7 ganger sterkere enn en tilsvarende profil i tre, og at polyetylendelene absorberer vibrasjoner som ellers ville knekke en treslede pluss, er nærmest uslitelig i kontakt med bolter og tau er også med på å gjøre Skonk-sledene både lettere og sterkere enn konkurrentenes sleder.

Link til FB

Vårt nettsted bruker cookies. Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her