• Plast Teknisk_hovedbilde
  • Plast Standard_hovedbilde
  • Maskinering-Bearbeiding_hoved_1276x850

Varsel om utfordrende råvaresituasjon på plast og POM spesielt

16.11.2021

Ta høyde for prisoppgang og lengre ledetider

I løpet av 2021 har alle våre plastmaterialer økt i pris. Litt forskjellige nivåer, men med samme utgangspunkt, og det er ubalanse mellom tilbud og etterspørsel. Det har til dels vært stor dramatikk med «force majeure» innen kjemikalie-/råstoffprodusenter, og påfølgende delvis nedstengning av bedrifter innen bearbeidende plastindustri. Dette fordi innsatsmidler ikke har vært tilgjengelig i nødvendig volum. Økende etterspørsel og redusert tilbud presser derfor prisene oppover. I tillegg har økende priser på energi (naturgass) og flaskehalser (mangel på containere) på transport gjort sitt til dramatiske prisoppganger med kort varsel.

Gode kunder og samarbeidspartnere vil bli prioritert
Vi ber derfor om at dere, som våre samarbeidspartnere og kunder, informerer sluttbrukere og entreprenører om å ta høyde for prisøkninger med kort varsel, og også lengre leveringstider på prosjekter frem i tid - slik at konsekvensene ikke blir for store. Astrup AS har i mer enn 50 år samarbeidet med noen av verdens ledende leverandører og produsenter av plast halvfabrikat. Dette vil du som kunde ha fordel av i disse utfordrende tider. Kontakt oss på telefon, plast@astrup.no, eller bruk Astrup kundeportal.

Vi følger situasjonen og vil informere om videre utvikling, med håp om at det ikke vil ta alt for lang tid før vi opplever normale tilstander igjen.

Plastavdelingen

Vårt nettsted bruker cookies. Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her