• Playtec PCR_Bruk i lekebåt
  • PlayTec_lekehest
  • PlayTec_lekestativ
  • PlayTec-PCR plater_grønne
  • PlayTec_flykoffert_1256x850

Play-Tec® er tildelt miljømerket Blue Angel

25.09.2023

Resirkulert plast – en plast med en fortid og en fremtid!

Play-Tec® PCR er tildelt miljømerket Blue Angel i kategorien Miljøvennlig resirkulert plast (DE-ZU 30a)

Plast er laget av en av våre mest verdifulle ressurser: råolje. Av denne grunn er resirkulering av dette materialet spesielt viktig for å beskytte miljøet. Ved å bruke resirkulert plast spares fossile ressurser, materialkretsløp lukkes og avfall unngås. Med vår resirkulerte plast Play-Tec PCR tilbyr vi et byggemateriale for bærekraftig design av langvarige lekeplasser som nå har blitt tildelt miljømerket Blue Angel.

Miljømerket Blue Angel har blitt tildelt i over 40 år i Tyskland for miljøvennlige produkter og tjenester i ulike kategorier. Der Blaue Engel/The Blue Angel er verdens eldste miljømerkeordning, og er den offisielle miljømerkeordningen i Tyskland. De vurderer alle relevante miljøproblemer i hele produktets livssyklus, slik som Svanemerket gjør i Norge. Derfor vurderer Svanemerket The Blue Angel som et likeverdig miljømerke. 

Tildeles bare de beste produktene i en kategori.
Der Blaue Engel er en Type-1 miljømerking i henhold til ISO14024. Merket oppfyller dermed de høyeste kravene når det gjelder de normer den fastsetter, og er et viktig beslutningskriterium ved offentlige anbud og B2B forretninger.

I kategorien Miljøvennlig resirkulert plast (DE-ZU 30a) må produktet som skal sertifiseres hovedsakelig bestå av plast (minst 90 vektprosent). Plastinholdet må igjen inneholde minst 80 vektprosent sertifisert PCR-materiale (post-consumer recycling). PCR-materialer er sekundære råvarer som allerede har gått gjennom en produktlivssyklus og ikke lenger kan brukes til det tiltenkte formålet. I tillegg skal spesifikke krav på grunn av direkte jord, vann og forbrukerkontakt oppfylles.

Det kreves at tester viser at migrering av tungmetaller til miljøet er begrenset (i henhold til DIN EN ISO 71-3). Likeledes skal det bekreftes ved tester at gjentatt direkte kroppskontakt med produktet er ufarlig for forbrukeren (iht. AfPS GS 2014:01). De strenge retningslinjene sikrer at den sertifiseringen Blue Angel kun tildeles produkter som har lavere miljøpåvirkning og gir et høyt helsevern sammenlignet med andre produkter.

Les mer om:

Play-Tec® PCR - en del av Röchling-ReLoop®-familien, for resirkulerte materialer av høy kvalitet
Bærekraftig plast
Play-Tec® Safe and long lasting playground

Kontakt oss for mer informasjon om Play-Tec®

Blue Angel_Miljøsertifisering

Vårt nettsted bruker cookies. Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her