Sveising av tanker i plast

Plast: Hvordan testes materialer for om de er egnet til sveising?

11.01.2018

Hvilke tester brukes til å kontrollere kvaliteten på sveisede sammenføyninger?

Selv om sveiseskjøten blir usynlig, spiller den en avgjørende rolle for driftssikkerhet og levetid for spesielt tanker i plast. Den sveisede skjøten sikrer at platematerialet festes sikkert. Konstruktører må derfor sikre at de har materialer som er lette å sveise og gir en sikker og pålitelig sveiset sammenføyning. Det stilles for eksempel. svært strenge krav til Tanker for lagring av kjemikalier. De må tåle kanskje svært aggressive medier, høyt termisk stress og intens UV-stråling.

Vår leverandør Röchling Engineering har i mange år levert plater og sveisetråd som er brukt i blant annet tank-konstruksjoner over hele verden. I sitt Test- og Utviklingssenter i Haren, tester de kontinuerlig for åsikre den beste kvaliteten på eksisterende materialer samtidig som de utvikler nye materialer.

Astrup AS tilbyr et stort utvalg av plastmaterialer og kvaliteter spesielt for konstruksjon av både runde og rektangulære tanker. I tillegg tilbyr Röchling et eget tankberegningsprogram RITA® som nå er ytterligere utviklet.

Se også: Astrup mer enn 60 års erfaring med bruk av termoplast

Vårt nettsted bruker cookies. Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her