Det er servert

Astrup & Søn styrker sin kjernevirksomhet!

17.10.2016

Astrup Industrivarer AS er i sin helhet solgt til TOOLS AS 

Astrup Industrivarer AS hadde i 2015 en omsetning på ca 240 millioner og har ca. 50 årsverk. Salget av industrivaredivisjonen til TOOLS AS er et riktig valg av oss i forhold til ytterligere utvikling av vår kjernevirksomhet som er Astrup AS. Vi har en oppfatning om at det  er gøy  å utvikle våre virksomheter. Med  Astrup Industrivarer sto vi ved et veiskille. Grunnlaget for videre vekst tror vi er meget godt ivaretatt i konseptet som Tools representerer. Dette var det sentrale motivet for gjennomføringen av transaksjonen. Tools AS sitt oppkjøp av Astrup Industrivarer betinger endelig godkjennelse fra konkurransetilsynet.

Frigjorte kapitalressurser i forbindelse med salget skal bl.a. bidra til å utvikle Astrup AS, her ser vi klare vekstpotensialer. Vi ser for oss  muligheter for konsolideringer innen grossistbransjen. Astrup As skal bygges  videre som en enda sterkere metall- og plast grossist. Selskapet har allerede investert i robotisert materialhåndtering og har en utmerket landsdekkende distribusjon. Det er klare synergier ved å videreutvikle virksomheten. Dette vil gi enda bedre kapasitetsutnyttelse både innen salg og logistikk. Større volum vil også styrke konkurransekraften gjennom bedre innkjøpsbetingelser. 

Astrup & Søn AS har røtter tilbake til 1857 og vil gjennom sitt gjenværende grossistselskap være den største distributøren i Norge av aluminium. I tillegg  har selskapet betydelig posisjoner innen det øvrige produktprogrammet.    

Harald Astrup

Vårt nettsted bruker cookies. Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her