• Polarcirkel EL860
  • Aqua Nor_Polarcirkel_2
  • Aqua Nor_Polarcirkel_1

Trolig verdens raskeste EL- arbeidsbåt, blir nå satt i serieproduksjon

23.08.2019

Kø under Aqua Nor messen for prøveturer med nye PolarcirkEL 860

Under Aqua Nor messen denne uken kunne Helgeland Plast bekrefte at de vil starte serieproduksjon av sin nysatsning. Båten som har fått navnet Evoy 1, er en standard  8,6 meter/28 fot PolarcirkEL 860.

Det er Florø bedriften Evoy som har utviklet det elektriske fremdriftssystemet og signert kontrakt med Helgeland Plast. De velkjente Polarcirkel båtene har, ifølge John-Atle Figenschau, salgssjef, hos Helgeland Plast, ikke måttet gjennomgå betydelige endringer. Den allerede populære 12 seters arbeidsbåten som er brukt i bla. turistnæringen i arktiske strøk har et litt mindre motorrom og et litt flatere gulv, og båten fremstår fortsatt som svært attraktiv.

900 hestekrefter i en arbeidsbåt for 12 personer!
Ja, du leste riktig! PolarcirkEL 860 har fått installert en batteripakke under dekk som driver en elektrisk innenbords motor på 670 kilowatt som tilsvarer ca. 900 hestekrefter. Gunnar Stavøstrand, grunnlegger og CSO i Evoy, fortalte at det var hans sønn Leif A. Stavøstrand, daglig leder og grunnlegger, som har stått for utviklingen av fremdriftssystemet. Med batteripakke fra amerikanske Xalt, skrog fra Helgeland Plast, motor fra Tyskland og frekvensomformer fra ABB, er dette en internasjonal komposisjon.Prismessig vil dette bli en lønnsom investering, lover Stavøstrand, som forteller at drifts- og vedlikeholdskostnadene på et fremdriftssystem som dette er svært lave.

Det gamle jungelordet til Fantomet: «Kommer stillere enn jungelkatten», slo oss umiddelbart. Det var en fantastisk opplevelse å ha havblikk, ikke et vindpust, og kjøre uten en lyd i den hastigheten sier Ellen Holmerud, produktsjef for teknisk plast i Astrup AS, som var heldig og fikk være med på en liten test tur.

Bilde fra Aqua Nor
Audun Magne Askeland CTO Evoy, til venstre, Gunnar Stavøystrand CSO i Evoy midten. Maximilian Halstrick,  Area Sales Manager Scandinavia Röchling, Engineering Plastics til høyre, og med ryggen til: Jan- Erik Bye salgsansvarlig Astrup AS, Trondheim.
Vi takker for turen og ønsker lykke til videre!

Astrup AS er stolt leverandør av polyetylen plater til Polarcirkel båtene.

Les mer i Skipsrevyen

Vårt nettsted bruker cookies. Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her