• AluColour ORBIT 75_Ensjø Torg
  • AluColour ORBIS 75__Playground_R01_1276x850
  • AluColour ORBIS 75_Kunstsenteret Akershuskveld_1276x850
  • AluColour, Kunstsenteret Akershus

Fra AluColour® PVDF til AluColour® PVDF ORBIS 75

29.06.2023

Norsk, kortreist, resirkulert aluminium for bygg og fasade av umiskjennelig kvalitet!

Vår tilnærming er fortsatt den samme: Å levere de beste produktene og tjenestene på markedet, samtidig som vi er vårt ansvar bevisst. Vi som samfunn - i Norge, Europa og globalt - står nå overfor en enorm klimautfordring. Fra vårt perspektiv er AluColour® PVDF ORBIS 75 norsk resirkulert aluminium en del av løsningen. Et lite bidrag til et mer bærekraftig klima og miljø.

AluColour® PVDF ble lansert på det Norske markedet i 2012, i samarbeid med Hydro Aluminium Rolled Products AS - i dag Speira Rolled Products AS - med målsetning om å sette en ny benchmark i markedet for lakkert aluminium coil og plater, særlig med hensyn til korrosjonsbestandighet, styrke, duktilitet og knekkeegenskaper. Tidligere var markedet preget av flere små og mellomstore aktører innenfor pulverlakkert aluminium, både basert på stykklakkering og coillakkering. Våtlakk (PVDF/PUR/PE) var tilgjengelig den gangen også, men da hadde man langt mindre kunnskap om disse lakksystemene.

Vi gjennomførte en rekke sonderinger rundt ulike produsenter, lakksystemer og lakkvaliteter. Det var åpenbare svakheter med pulverlakksystemene som ble benyttet, blant annet knekkeegenskaper og delvis korrosjonsbestandighet. Etter å ha tilegnet oss ny kunnskap om de ulike lakksystemene og lakkvalitetene, viste en rekke testanalyser at våtlakk PVDF hadde bedre egenskaper på korrosjonsbestandighet, glans- og fargebestandighet og knekking. En utfordring ved å eventuelt gå over til våtlakk PVDF, var at den hadde standard glans 30% (halvmatt). Pulverlakken den gangen ble alltid levert i høyglans 80-90%, selv om pulverlakken kan leveres i hele glansregisteret. Det ville bli en utfordring å overbevise markedet om at det var like bra å kjøpe PVDF-lakkerte plater i halv matt utførelse som pulverlakk i høyglans.

Vår målsetning er å levere de beste lakkerte platene på det norske markedet!
Etter en samlet vurdering falt valget på Hydro Aluminium Rolled Products som foretrukket samarbeidspartner. Ideen om å skape en ny merkevare med unike egenskaper var tidlig en del av prosessen og slik ble AluColour® PVDF til.  Møysommelig bearbeiding, utdanning og overbevisning av markedet over lang tid var det som krevdes, helt til kundene stolte på oss og turte å prøve ut platene. Materialet leverte etter forventningene hver gang, og slik bygde vi opp merkevaren AluColour® PVDF til å bli en ny benchmark i markedet. 

På 10 år har volumet doblet seg, og vi leverer AluColour® PVDF til hele Norge hver eneste dag - som til prosjektene vist i toppen: VARIO Ensjø Torg, levert av FOBL, og NITJA (Akershus Kunstsenter).

Metall i Bygg - State of the Art!

Vårt nettsted bruker cookies. Fortsett å bruke nettstedet som normalt om du godtar dette. Les mer om vår bruk av cookies her